Blikopener
hogescholen, partners in innovatie
HOGENT_BROUW.jpg

CHEMIE

 

Product- en procesoptimalisatie in de brouwerijsector

Ben je een Vlaamse brouwerij dat professionele hulp zoekt bij de productie van een kwalitatief lekker bier? De brouwerij onderzoeksgroep van HOGENT (Brewer since 1887) kan jou helpen met dit complexe brouwproces. Heb je zelf geen eigen labo, geen probleem, wij bieden een breed gamma aan analysetechnieken die ingezet kunnen worden om o.a. jouw grondstoffen en bieren te onderzoeken.

Deze onderzoeksgroep biedt fysicochemische analysen op gerst, mout, ruwe granen, wort, hop en bier aan. Naast het standaardaanbod (alcohol- en extractgehalte, kleur, bitterheid, schuimstabiliteit, microbiologische controles, …) behoren de glutenanalysen en suikerbepalingen met HPAEC-PAD op wort of bier ook tot de routine-analysen.

Het brouwerij onderzoek focust zich op isothermisch brouwen, het gistingsproces (het gebruik van droge gist, nagisting op de fles, in kaart brengen van het suikerprofiel), productie van glutenvrij bier op basis van 100% gerstemout, het potentieel van alternatieve granen en pseudogranen voor meer diversiteit in de bierproductie en flavour stabiliteit en recent ook het gebruik van broodverliezen in het brouwproces. Daarnaast organiseert de groep brouwopleidingen voor professionele bachelors en master studenten, als ook voor de industrie. Om dit allemaal te organiseren beschikt het labo over een pilootbrouwerij (60L).

Werkt dit inspirerend?  Aarzel dan niet om ons te contacteren. 




ContactEER Ons

U wil meer weten? U heeft misschien een specifieke vraag of een idee dat u eerder persoonlijk wil bespreken?
Neem dan contact op via onderstaande link.


Blikopener Nieuwsbrief

U wil graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Blikopener en nieuws over onderzoek en innovatie? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.